8M VAGA FEMINISTA

8 de marzo de 2019 LolasEdit

El 8 de Març és un dia de lluita feminista, és un dia per estar unides, per veure’ns i compartir cants, desencants i crits. El 8 de Març les dones del món sortim als carrers i les Lolas també hi serem. Hem estat uns dies preparant i ens queden alguns dies més per continuar fer-nos sentir.
Ens adherim al manifest de la Vaga Feminista:
JUNTES SOM MÉS FORTES! CAP PAS ENRERE! Ens aturem per canviar-ho tot !
Les dones de tot el món hem estat convocades a una VAGA FEMINISTA. Venim de lluny, tenim una llarga història que ens precedeix i una llarga genealogia de dones activistes, sufragistes i sindicalistes: com les que van sostenir la Segona República; les que van lluitar a la Guerra Civil; les que es varen enfrontar al colonialisme i les que han format part de les lluites antiimperialistes d’arreu del món.

Com cada 8 de març, l’any passat, milions de dones a tot el món vam protagonitzar una vaga feminista.
També a casa nostra, a totes les ciutats, pobles i barris vam ocupar els carrers per fer visibles les nostres demandes, les nostres reivindicacions, els nostres treballs i els nostres cossos. Vam aconseguir una força col·lectiva, que les nostres propostes i la nostra centralitat en el món vagi obrint espais i aconseguint canvis.

Però no n’hi ha prou!
Les nostres vides segueixen marcades per les desigualtats, per les violències masclistes, per la precarietat, per les exclusions socials i laborals, pels desnonaments dels habitatges, pel racisme i la manca de responsabilitat de la societat patriarcal i de l’estat en els treballs de cures.

Perquè som diverses; les nostres identitats són múltiples: vivim als pobles i a les ciutats: treballem en l’àmbit laboral i en el de les cures; Som: paies, gitanes, dones amb diversitat funcional, amb diversitat sensorial i intel·lectual, migrades i racialitzades. Les nostres edats són totes i ens sabem, lesbianes, trans, bisexuals, inter, queer, hetero i asexuals. Som les que no hi són: som les assassinades, som les preses, som les que es van quedar a les fronteres i som les que es van quedar al mar mediterrani i a tots els mars. Les feministes plantem cara a l’ordre patriarcal, racista, colonitzador, capitalista i depredador de la vida en el nostre planeta. Proposem una altra forma de veure d’entendre i estar en el món, de relacionar-nos.

Está todo escrito.

En definitiva, les nostres propostes impliquen un nou sentit comú. Ens unim al crit global, llançat per les dones d’arreu del món. Contra les reaccions patriarcals davant l’avenç de les dones en l’assoliment dels nostres drets, i enfront d’una dreta i extrema dreta que ha situat les dones, lesbianes i trans, i sobre tot a les migrades, com a objectiu prioritari de la seva ofensiva ultraliberal i patriarcal. CAP PAS ENRERE! NO PASARÁN!

I us esperem el 10 de març a la jornada de Dones Cabrejades de 9 Barris per continuar en la lluita.